Färjestads förskola

Vi på Kvarnverket har tilldelats entreprenaden för en nybyggnation av Färjestads förskola på uppdrag av Karlstads kommun.

Det ska bli en byggnad på ca 1 300 kvm i två plan. Totalt blir det nio avdelningar för 108 barn, där tanken är att man bygger för att kunna ha mindre barngrupper. Det kommer även bli mottagningskök, personalutrymmen och gemensamhetsutrymmen med bland annat en scen och en sagogrotta.

Arbetet startade runt månadsskiftet mars-april och redan innan semestern ska stommen stå uppe. Förskolan ska sedan stå helt klar sommaren 2024 så att barnen kan flytta in lagom till starten av höstterminen.

Då förskolan byggs intill Färjestadsskolan kommer den att få liknande fasad för att matcha och det kommer även att ske samverkan skolan och förskolan emellan.

För oss på Kvarnverket är det här vårt andra kommunala uppdrag. Vi tackar Karlstads kommun för förtroendet.

– Det är jättekul. När vi gjorde Ilandahallen var det ju direktupphandling, här fick vi det genom upphandling med konkurrens. Det visar att vi är uthålliga och att vi vill något med bolaget. Sen är förskolor bland de roligaste byggnaderna att bygga, säger Magnus Alvkäll, VD Kvarnverket.

Läs mer på Karlstads kommuns webb.